Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Sjarlie is de artiestennaam van goochelaar Charly Crama.

Goochelvirus
Al op jonge leeftijd was Charly gefascineerd door de goochelkunsten van zijn opa, die onder zijn artiestennaam ‘Amarco’ veel optredens in Nederland verzorgde. Op 11 jarige leeftijd kreeg Charly het goochelvirus echt te pakken en werd hij lid van goochelclub de Noord-Hollandse Bond van Goochelaars (NBG) en de Nederlandse Magische Unie (NMU).

In 1997 viel Charly in de prijzen tijdens het Nederlands Kampioenschap Close-Up Goochelen voor Junioren. Sindsdien verzorgt hij vele magische momenten op diverse privé feesten en bedrijfsevenementen.

Charly heeft naast het goochelen ook een tijdlang gewerkt als manager in de horeca en als bedrijfsleider in de detailhandel. Hij was onder andere manager in het vijf sterren Hotel Des Indes in Den Haag, Belgisch Biercafé Olivier in Leiden, Restaurant Koetjes en Kalfjes in Noordwijk en bij Apple Premium Reseller Amac in Leiden.

Amarco-en-Charly

Nederlands Kampioen Goochelen
In mei 2013 deed Charly voor het eerst mee aan het Nederlands Kampioenschap Goochelen met zijn act “De Reizende Goochelaar” en werd “Nederlands Kampioen Close-up Goochelen 2013” (Parlour Magic). Sindsdien houdt Charly zich fulltime met goochelen bezig.

In mei 2017 deed Charly voor de tweede keer mee met het Nederlands Kampioenschap Goochelen, ditmaal met zijn kindershow de “Sjarlie Sjow” en werd “Nederlands Kampioen Goochelen voor Kinderen 2017“.

Jasper Jongejans - Nederlands Junior Kampioen Close-Up Goochelen 2015 en tweede Prijs tijdens Nederlands Kampioenschap Micromagie

Jeugd Coach
Sinds 2013 zet Charly zich voor de Noord Hollandse Bond van Goochelaars (NBG) als jeugdbegeleider in om maandelijks in Hoofddorp een groep van 15 aanstormende goocheltalenten te begeleiden. In 2014 en 2015 heeft Charly een selectief groepje junioren gecoacht die meededen aan het Nederlands Kampioenschap Goochelen voor Junioren. Een wedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd door de Nederlandse Magische Unie. Hierbij hebben zijn junioren een uitstekende prestatie geleverd.

2e Prijs Nederlands Kampioenschap Micromagie 2017 – Jasper Jongejans
Aanmoedigingsprijs Nederlands Kampioenschap Illusionisme 2017 – Roy & Justin Huiskens
Nederlands Junioren Kampioen Close-Up goochelen 2015 – Jasper Jongejans
Nederlands Junioren Kampioen Toneelgoochelen 2014 – Roy & Justin Huiskens
2e Prijs Nederlands Junioren Kampioenschap Close-Up goochelen 2014 – Max Jonkers & Dorus Funnekotter

Hieronder een korte video impressie van een juniorenbijeenkomst.

Een aantal van de junioren die Charly begeleidt hebben ook meegedaan aan het TV programma “De Magische Winkel” van de AVROTROS, zoals Milan ten Bosch met zijn broertje Hidde.

Magic Care

Charly & Magic Care

Charly is aangesloten bij stichting Magic Care en treedt regelmatig op voor diverse goede doelen. Hierbij ligt de focus op het geven van optredens en workshops aan kinderen die ernstig ziek zijn, een handicap hebben of die door een vervelende thuissituatie in de problemen zijn gekomen.

Tijdens een workshop leren de kinderen een aantal goocheltrucs. Naast het plezier tijdens deze workshop, wordt hierbij ook gewerkt aan de verbetering van de motorische- en/of de sociaal/emotionele ontwikkeling van de kinderen.

Charly heeft onder andere zich ingezet voor:
Het Rode Kruis, Stichting Opkikker, De Jonge Mantelzorgers, De Banjaard en Stichting De Ster en de Nederlanse Epilepsie Vereniging

Meer weten over Stichting Magic Care?

To Top